• Restaurant - Schatull - Vaals

Restaurant - Schatull - Vaals

Benvenuti in Schatull in een van de oudste gebouwen van historisch Vaals (1732). Onze Toscaanse tradities en ambachtelijke keuken sluiten helemaal aan bij de vereniging Euro Toques (waarvan wij lid zijn vanaf 2000), met respect voor de seizoenen en behoudt van ons culinaire erfgoed. Wij stellen u onze culinaire creaties voor, gebaseerd op klassieke recepten, met het gebruik van prodotti tipici (D.O.P. en I.G.T.) in een moderne versie. Wij presenteren u “da capo” Grandi Piatti della Cucina Italiana.
De pasta wordt in eigen keuken bereid en pasta asciutta wordt alleen op traditionele wijze geserveerd en geconsumeerd. Dagelijks aanvoer van verse (seizoens) vis, vlees en vleeswaren (bij voorkeur van biologische boerderijen) en uitsluitend geschoten wild. Onze wijnen zijn bijna allen van eigen import, met het accent op inheemse Italiaanse druivenrassen.
Schatull is gewaardeerd met een smiley van de Gault Millau met 13 punten en op een gedeelde derde plaats als beste Italiaanse restaurant in Nederland, vermeld in de Michelin gids en in de top 5 op 5 van Italiaanse restaurants in de Gastroeuregio gids.

Website

Akenerstraat 31 (hoek Kerkstraat) / Tel: 043 306 17 40