Pasta, pizzas, antipasti and salads are ordered directly from the chefs at the individual stations in the middle of the Vapiano. The chefs prepare all of the dishes to order in front of the guests. Everyone can have his meal prepared to his own personal preference. Favorite dishes can be created, and then individually refined. The herb garden and the fresh herbs on the tables are not just for decoration, but to offer the special taste that every dish deserves.
Vapiano is the perfect setting for a quick lunch, an afternoon break, or a pleasant dinner with friends or family. Have you tried Vapiano yet?
Website
Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
Onze chefkok, Ciro Cuciniello is geboren en getogen in Napels en weet met zijn jarenlange ervaring in de traditionele Italiaanse keuken als geen ander hoe je met de hand een perfect pizzadeeg maakt. Daarom zijn de pizza’s van Mangiamore luchtig en licht verteerbaar. Wij bieden jou een brede keuze uit verschillende pizza’s die je meteen, heet uit de oven, ter plekke in onze winkel kan verorberen, of natuurlijk mee naar huis kunt nemen. En natuurlijk voldoet Ciro graag aan jouw speciale wensen als je je eigen pizza wilt samenstellen.
Uniek in Amsterdam is de pizza per meter: deze pizza, van een meter lang, is ideaal voor 2 á 3 personen. En als je niet kan kiezen: je kunt deze pizza in meerdere smaken door ons laten beleggen. Je kunt deze zelfs meenemen in een meter lange doos!
Website
Maasstraat 12 / Tel: 020-67 27 111
De filosofie van de keuken van l’Ozio is: alles is huisgemaakt.
Van voorgerecht tot hoofdgerecht, van de pasta tot het toetje, alles wordt door onze koks met de hand bereid. Alle gerechten op het menu worden gemaakt door onze speciale Italiaanse culinaire staf.
Onze recepten zijn afkomstig uit verschillende Italiaanse regio’s en en naar eigen inzicht bewerkt.
Website
Ferdinand Bolstraat 26 / Tel: 020 470 81 83
U kunt kiezen voor een plekje aan onze grote eettafel of aan een van de gezellige vensterbanken om te genieten van uw pasta en een goed glas Italiaanse wijn. Graag serveren wij u een kopje espresso met een stukje pure chocolade of tiramisu als dessert.
Thuis gemakkelijk genieten van de kwaliteit van de Spaghetteria kan natuurlijk ook. Wij geven u dan alles mee om uw maaltijd razendsnel klaar te maken.
Vi aspettiamo tutti per un buon piatto di pasta in Spaghetteria
Wij verwachten u voor een heerlijk bord pasta bij Spaghetteria
Website
Van Woustraat 123 HS
Zo gebruiken wij alleen echte Campaanse buffel mozzarella D.O.P. die twee keer per week rechtstreeks vanuit Zuid-Italië wordt aangeleverd. Deze mozzarella wordt op kleinschalige wijze geproduceerd door de familie Chiari. Dit past in ons beleid om enkel met regionale en non-industriële producten te werken. In het midden van de zaak hebben wij een grote steenoven die – essentieel voor het maken van goede pizze – op hout wordt gestookt.
Je kunt onze pizze natuurlijk meenemen. Maar onze pizze zijn op hun best als je ze ter plekke en à la minute – net uit de oven – eet.
Op de andere hoek van de straat is La Perla lunch & dinner met zitgelegenheid binnen en buiten. Naast de pizze kan hier gelunched worden en serveren we vers gemaakte baguettes, bruschette, salades, pasta en desserts.
We hebben een interessante wijnkaart, waarbij meerdere wijnen ook per glas te bestellen zijn.
Website
Tweede Tuindwarsstraat 14 & 53 / Tel: 020-6248828
Op de derde verdieping is een lounge waar u kunt roken.
Gelegen op de eerste en tweede verdieping biedt Incanto u een prachtig uitzicht op het Muntpleint, de grachten en de bloemenmarkt.
Website
Amstel 2 / Tel: 020 42 33 681
Bubbels worden meestal geassocieerd met luxe. maar in Italië is prosecco een pretentieloos drankje. Wij hebben een frizzante en een spumante op de kaart en we maken er lekkere cocktails van zoals scroppino, hugo en Apérol spritz.
Website
Amsterdam:
Haarlemmerdijk 128 / Tel: 020-4274144
Overtoom 501 / Tel: 020-618 65 54
Plantage Kerklaan 2 / Tel: 020-625 07 40
Haarlem:
Kruisweg 70D / Tel: 023-7515804
Elke dag, behalve zondag, bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta.
We werken met verschillende producten van Slow Food presidia in Italië. Presidia zijn projecten die kleine producenten in staat stellen om kleinschalig en ambachtelijk te blijven werken en zo de oorspronkelijke producten en productiemethodes uit hun streek te bewaren.
Op de wijnkaart staan alleen wijnen uit Italië, meest gemaakt van autochtone druivenrassen.
Opvallend zijn verder de grote, lichte ruimte met open keuken en de informele sfeer van het restaurant.
Website
Lindengracht 75 / Tel. 020 623 2813
In Mazzo wordt voornamelijk gewerkt met Italiaanse producten. Edwin Hathazi, de chef van Mazzo, is zowel in Italië als Nederland op zoek gegaan naar de beste en meest bijzondere producten om de menukaart van Mazzo samen te stellen. Je kunt er terecht voor een goede espresso in de ochtend, lekkere sandwiches of een lichte pasta in de middag en ’s avonds voor een uitgebreid diner met een goed glas wijn. De gerechten zijn simpel, herkenbaar en betaalbaar. Er is gekozen voor eenvoud om de ingrediënten waarmee gewerkt wordt zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.
Website
Rozengracht 114 / Tel: 020 344 64 02
Onderzoek doen naar de ingrediënten is het hart van onze filosofie.
Onze sterke kant is dat alles met de hand in eigen keuken wordt bereid. Van de gevarieerde pasta’s, het brood en ijs tot aan de koffie pastries en chocolaatjes aan toe.
Website
Utrechtsestraat 96 / Tel: 020 330 1503
Nino en zijn team doen het graag anders dan anderen. Dus steeds op zoek naar speciale adressen voor mooie producten. Door heel Italië worden producten speciaal voor Bellini geïmporteerd d.m.v. bevriende relaties. “En ook in Nederland nemen wij onze producten van de beste leveranciers. Vlees komt van slagerij Louman, wild van Ruig en vis van Jan van As.” Bellini laat zich volgens Nino het beste typeren als ‘passievol’. “Ons personeel heeft veel kennis van waren en zo laten onze gerechten zich ook omschrijven.”
Website
Nederhoven 17 / Tel: 020 - 644 83 90
Bar Italia, de culinaire driekleur van Espresso Bar, Gran Caffé en Restaurant. Bar Italia is een ideale plek voor de liefhebbers van een échte Italiaanse espresso, lekker eten of een gezellig drankje. Het monumentale pand met een ingang aan zowel Nes (Restaurant) als Rokin (Gran Caffé) is een moderne interpretatie van de typische klassieke bars en restaurants in de grotere steden van Italië. Het interieur is industrieel en no-nonsense maar doet warm en authentiek aan.
Ook open voor het nachtleven.
Website
Rokin 81 - 83 - Nes 96 / Tel: 020 620 2442
Bij mooi weer kunt u heerlijk dineren op ons aangename terras.
Website
Tweede Helmstraat 7 / Tel: 020 618 8420
Our Tira Mi Su is made from my late Mother's Recipe. Try our home made Limoncello along side your expresso or before the evening begins give our Cocktail "Due Napletani" (Prosecco - Limocello) a taste.
Website
Hobbemakade 61-63 / Tel: 020 - 671 1263
Sapori del Mondo is in hart en nieren een klein familiebedrijf, met als focus de traditionele Italiaanse keuken. Kom eens een kijkje nemen in onze winkel en geniet van onze producten. De diverse delicatessen en wijnen zijn ook te koop om thuis van te genieten. Je bent van harte welkom!
Website
Plantagemiddenlaan 30-A / Tel: 020 6240930
Dit intieme pleintje aan de rustige kant van de Pijp, op een steenworp afstand van het Sarphatipark, is nog niet bij iedereen bekend. Met prachtige hoge platanen en gezellige avond-verlichting zou deze plek in elke willekeurig stadje in Italie gevonden kunnen worden.
Website
Van der Helstplein 17 / Tel. 020 - 770 08 84
Wij gebruiken zoveel mogelijk producten uit deze streek, zoals onze koffie, limoncello, olijfolie en dat soort producten. Sorrento is een plaats vol kleine familie-restaurantjes waar traditioneel gegeten wordt wat de pot schaft. Wij houden deze traditie levend door ook een dagelijks wisselend 3-, 4- en 5 gangen menu te serveren. Door deze formule zijn wij in staat om altijd met de meest verse producten onze gerechten te bereiden.
Website
Weteringschans 187 c / Tel: 020-422 10 88
Restaurant Palladio, sinds 1987 gevestigd op de Elandsgracht, vlakbij de Prinsengracht, staat bekend om zijn traditionele Zuid-Italiaanse keuken. Al onze gerechten worden met zorg en liefde bereid, en dat proef je! Wij werken uitsluitend met (dag)verse ingrediënten. Ontdek hoe eigentijds traditioneel kan smaken: van zelfgemaakte pasta en ravioli tot vitello tonnato en flan al cioccolato.
Fine dining op zijn Italiaans, trek daar maar gerust een avond voor uit.
Website
Elandsgracht 64 / Tel: 020 627 74 42
Sinds dertien jaar weet Pianeta Terra overheerlijke natuurlijke en biologische ingrediënten te combineren met een vernieuwende Italiaanse keuken, wat een zeer bijzondere eetervaring oplevert.
En nu zet Pianeta Terra opnieuw een stap in de richting van een eetervaring die wordt gekenmerkt door pure versheid.
Onze creativiteit en aandacht voor het pure – zoals u al van ons gewend bent – zal zich nog nadrukkelijker uiten in ons verlangen alleen te koken met de producten van het seizoen.
Wij presenteren weekelijks een nieuw menu, waarin ons motto "eten wat vers is" zal worden weerspiegeld.
In combinatie met onze kookkunst, het dagelijks vers gebakken brood en de dagelijkse versgemaakte pasta zorgt uw bezoek aan Pianeta Terra voor een onvergetelijke eetsensatie.
Website
Beulingstraat 7 / Tel: 020 626 19 12